2015. július 1., szerda

Házi májkrém



Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
4 nagyobb fej hagyma
1 db paprika
1/2 paradicsom
2 tk. pirospaprika

bors
vaj
mustár


Elkészítés:


  • a májat megtisztítjuk (levágjuk az inas, hártyás részeket) és kis darabokra vágjuk
  • a hagymát megpucoljuk és robotgépben pépesre aprítjuk
  • bő, forró olajra dobjuk a hagymát és hagyjuk dinsztelődni 
  • közben apró kockákra vágjuk a paprikát, a paradicsomot meg 4 fele
  • ha már eldinsztelődött a hagyma, rádobjuk a paprikát és a paradicsomot
  • kb. 10 percig még együtt sütjük 
  • sózzuk és megszórjuk a tetejét piros paprikával, miután lehúztuk a tűzről, de mielőtt belekevernénk a pirospaprikát várunk pár percet, hogy kiengedhesse az aromáját
  • visszatesszük a tűzre és belekeverjük a májat
  • megszórjuk majoránnával (ízlés szerinti mennyiséggel, én 2 csipetet rakok bele) és borsozzuk
  • pici vizet öntünk alá (kb 1 dl) és kb 10-15 perc alatt készre sütjük
  • mikor kész egy magas falú tálba tesszük, adunk hozzá ízlés szerint mustárt (én 1 ek.) és egy jó adag vajat (5-6 dkg) és botmixerrel krémesre turmixoljuk 
Fontos! A vaj mennyisége változhat attól függően, hogy mennyi szaftja van a májnak, vagy, hogy mennyire szeretnénk krémesre. Menet közben érdemes kóstolgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése