Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
4 nagyobb fej hagyma
1 db paprika
1/2 paradicsom
2 tk. pirospaprika
só
bors
vaj
mustár
Elkészítés:
- a májat megtisztítjuk (levágjuk az inas, hártyás részeket) és kis darabokra vágjuk
- a hagymát megpucoljuk és robotgépben pépesre aprítjuk
- bő, forró olajra dobjuk a hagymát és hagyjuk dinsztelődni
- közben apró kockákra vágjuk a paprikát, a paradicsomot meg 4 fele
- ha már eldinsztelődött a hagyma, rádobjuk a paprikát és a paradicsomot
- kb. 10 percig még együtt sütjük
- sózzuk és megszórjuk a tetejét piros paprikával, miután lehúztuk a tűzről, de mielőtt belekevernénk a pirospaprikát várunk pár percet, hogy kiengedhesse az aromáját
- visszatesszük a tűzre és belekeverjük a májat
- megszórjuk majoránnával (ízlés szerinti mennyiséggel, én 2 csipetet rakok bele) és borsozzuk
- pici vizet öntünk alá (kb 1 dl) és kb 10-15 perc alatt készre sütjük
- mikor kész egy magas falú tálba tesszük, adunk hozzá ízlés szerint mustárt (én 1 ek.) és egy jó adag vajat (5-6 dkg) és botmixerrel krémesre turmixoljuk
Fontos! A vaj mennyisége változhat attól függően, hogy mennyi szaftja van a májnak, vagy, hogy mennyire szeretnénk krémesre. Menet közben érdemes kóstolgatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése