Az egyik régi nagy kedvence mindenkinek nálunk. Gyors, egyszerű és nagyon finom!
Hozzávalók:
15 dkg Schar Mix B
10 dkg rizsliszt
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 db tojás
10 dkg Rama vagy vaj
4 dl tej
4 dl tejföl
0,5 cs. sütőpor
2 kupak vanília aroma (Dr. Oetker)
1 csipet só
Elkészítés:
- A liszteket, a sót, a cukrot és a sütőport összekeverjük
- egy tepsit kikenünk vajjal majd beleöntjük a keverékünk kb. felét
- 5 dkg Ramat apró kockákra vágunk és a tetejére szórunk úgy, hogy nagyjából mindenhová jusson
- Rámorzsoljuk a túrót
- rászórjuk a maradék lisztes keveréket
- a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük
- a sárgáját jól kikeverjük a vaníliával, a tejjel és a tejföllel
- óvatosan belekeverjük a fehérjét is, hogy minél kevésbé törjön össze
- az egészet ráöntjük a tepsiben lévő dolgokra
- a maradék 5 dkg vajat a tetejére kockázzuk
- 160 fokon, légkeveréssel kb 30-40 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük)
ez a Bólyi túróslepény GM mentes formája,én gyakran sütőm
VálaszTörlésMi hamis rétesként ismerjük, még a nagyimtól tanultam, az lett gluténmentesítve. Ahány tájegység annyi név. Mi is nagyon szeretjük :-)
VálaszTörlés