2016. február 19., péntek

Házi csirkemell sonka



Nagyon egyszerű, gyors és legalább olyan finom, mint a bolti. Próbáljátok ki! Az eredeti receptet itt találtam.

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell
1 tk só
ízlés szerint mehet még bele bors, fokhagyma, zöld fűszerek vagy ki mit szeret


Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól és felkockázzuk
  • robotgép aprítójában vagy botmixerrel teljesen pépesre daráljuk
  • sózzuk fűszerezzük
  • egy darab alufóliára halmozzuk, kicsit összenyomkodjuk, hogy betömörödjön majd szorosan rátekerjük és a két végét megcsavarjuk, mint egy szaloncukornak
  • tepsibe tesszük és 2 deci vizet öntünk alá
  • 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 35 percig sütjük
  • hagyjuk kihűlni mielőtt kicsomagolnánk
  • utána ízlés szerint édes vagy csípős őrölt pirospaprikába forgatjuk és tálalható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése