Nagyon egyszerű, gyors és legalább olyan finom, mint a bolti. Próbáljátok ki! Az eredeti receptet itt találtam.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
1 tk só
ízlés szerint mehet még bele bors, fokhagyma, zöld fűszerek vagy ki mit szeret
Elkészítés:
- A csirkemellet megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól és felkockázzuk
- robotgép aprítójában vagy botmixerrel teljesen pépesre daráljuk
- sózzuk fűszerezzük
- egy darab alufóliára halmozzuk, kicsit összenyomkodjuk, hogy betömörödjön majd szorosan rátekerjük és a két végét megcsavarjuk, mint egy szaloncukornak
- tepsibe tesszük és 2 deci vizet öntünk alá
- 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 35 percig sütjük
- hagyjuk kihűlni mielőtt kicsomagolnánk
- utána ízlés szerint édes vagy csípős őrölt pirospaprikába forgatjuk és tálalható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése