2016. február 4., csütörtök

Kínai egzotikus csirke pirított zöldséges tésztával


Nem rajongok a kínaiért, de ma úgy éreztem meghalok, ha nem ehetek egy kis "szecuáni cípős cirkét lizzsel" Így nekem ez lett, Bencének meg egzotikus szezámos csirkét pirított zöldséges tésztával.


Szezámos egzotikus csirke:

Hozzávalók:

1 db nagyobb csirkemell

Páchoz:
1 ek. olívaolaj
1 ek. borecet
1 tk. cukor
1 csipet só

Bundához:
1/2 csomag sütőpor
3 ek. olaj
1 tk. cukor
2 db tojás
6 ek. rizsliszt
3 ek keményítő
1 dl víz

Mázhoz:
2 dl ketchup
2 ek méz
2 ek szezámmag

Elkészítés:


  • A csirkét felaprítjuk és 2-3 órára a pácban éni hagyjuk
  • egy tálban összekeverjük a bunda hozzávalóit
  • elkészítjük a mázat is
  • a csirkét egy villával a bundába mártjuk majd bő, forró olajban kisütjük
  • mikor kivettük azonnal, még forrón a mázba forgatjuk
Az eredeti receptet itt találtam


Pirított zöldséges tészta:

Hozzávalók:

20 dkg gm spagetti tészta
2 ek Tamari szójaszósz (gluténmentes!)
2 db nagyobb sárgarépa
1/2 kis fej káposzta
3 szál újhagyma

bors
szezámolaj

Elkészítés:


  • A tésztát megfőzzük sós vízben
  • a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és a szezámolajon lepirítjuk
  • sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szójaszószt
  • hozzákeverjük a leszűrt tésztát és kb 5-10 percig még egy kicsit együtt pirítjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése