Nem rajongok a kínaiért, de ma úgy éreztem meghalok, ha nem ehetek egy kis "szecuáni cípős cirkét lizzsel" Így nekem ez lett, Bencének meg egzotikus szezámos csirkét pirított zöldséges tésztával.
Szezámos egzotikus csirke:
Hozzávalók:
1 db nagyobb csirkemell
Páchoz:
1 ek. olívaolaj
1 ek. borecet
1 tk. cukor
1 csipet só
Bundához:
1/2 csomag sütőpor
3 ek. olaj
1 tk. cukor
2 db tojás
6 ek. rizsliszt
3 ek keményítő
1 dl víz
Mázhoz:
2 dl ketchup
2 ek méz
2 ek szezámmag
Elkészítés:
- A csirkét felaprítjuk és 2-3 órára a pácban éni hagyjuk
- egy tálban összekeverjük a bunda hozzávalóit
- elkészítjük a mázat is
- a csirkét egy villával a bundába mártjuk majd bő, forró olajban kisütjük
- mikor kivettük azonnal, még forrón a mázba forgatjuk
Az eredeti receptet itt találtam
Pirított zöldséges tészta:
Hozzávalók:
20 dkg gm spagetti tészta
2 ek Tamari szójaszósz (gluténmentes!)
2 db nagyobb sárgarépa
1/2 kis fej káposzta
3 szál újhagyma
só
bors
szezámolaj
Elkészítés:
- A tésztát megfőzzük sós vízben
- a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és a szezámolajon lepirítjuk
- sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szójaszószt
- hozzákeverjük a leszűrt tésztát és kb 5-10 percig még egy kicsit együtt pirítjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése