2015. július 11., szombat

Sajttal és sonkával töltött kifli



A Rozi féle sztár kiflit (imádom!) megtöltöttem sajttal és sonkával. Valami mennyei lett, tökéletes útravaló!

Hozzávalók:

32 dkg liszt (13 dkg Schar Mix B, 13 dkg Schar Mix it, 6 dkg Beiker)
5 g só
5 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. kókuszzsír
300 ml langyos víz


Elkészítés:


  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük
  • hozzá adom a kókuszzsírt és a kéz meleg vizet
  • a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük
  • kilisztezett szilikon lapra borítjuk és  45 centis körré nyújtjuk.
  • a tetejét megkenjük kókuszzsírral
  • derelyevágóval 8 körcikkre vágjuk, sonkát és sajtot teszünk rá és
  • lassan feltekerjük őket.
  • kicsit meghajlítva tepsibe helyezzük 
  • lekenjük a tetejüket kókuszzsírral
  • 1,5 órát szobahőmérsékleten kelesztjük
  • ismét lekenjük, de most langyos tej és tojás keverékével
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük légkeverésre.
  • 35 perc alatt készre sül
  • 15 perccel a vége előtt reszelt sajtot szórunk a tetejére




Tipp: Szép színe lesz és nagyon finom puha belseje, ha sütés közben 10 percenként langyos tejjel átkenjük. Emellett érdemes egy csészében vizet tenni a sütő aljába, hogy gőzben süljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése