Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg Shar Mix B
1 ek. burgonyapehely
1 tk. útifű maghéj
1 tk. só
4 g instant élesztő
2 dl langyos víz
2 ek. olíva olaj
Feltéthez:
80 g sűrített paradicsom
só
bors
cukor
oregáno
bazsalikom
sajt
sonka
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálba mérem, az olaj kivételével és a robotgép dagasztó karjával összedolgozom.
- Ha összeállt hozzácsorgatom az olajat és még egy picit dagasztom
- 50 percet kelni hagyom a tésztát
- rizslisztezett szilikonlapra borítom és a pizzasütő tepsinél picit nagyobb kört nyújtok belőle
- a tepsit kikenem olajjal és átrakjuk rá a tésztát úgy, hogy a széleit 1 centi vastagon visszahajtjuk és lenyomkodjuk
- mehet rá a paradicsom szósz, ami úgy készült, hogy a sűrített paradicsomot kb. ugyan annyi vízzel összekevertem és tettem bele ízlés szerint sót, borsot, bazsalikomot, oregánot és egy csipetnyi cukrot
- Mehet rá minden féle feltét, amit csak szeretünk és ha kész
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, alul felül sütésre, majd 10 perc után 170 fokra levesszük és még 15 percig sütjük
Az eredeti receptért öröké hálás leszek Dórinak, ez olyan igazi lett, mint a Pizza Fortés búzalisztes, ami nagy kedvencem volt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése