2015. július 3., péntek

Joghurtos meggyfagyi cukor nélkül



Hozzávalók:

40 dkg magozott meggy
15 dkg xilit vagy eritritol
2 db tojás
2 dl tejszín
450 g natúr joghurt


Elkészítés:


  • A meggyet az édesítővel összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni
  • a tojások sárgáját a tejszínnel sűrű puding szerű krémmé főzzük
  • a cukros meggyet botmixerrel pépesítjük, ha akarunk hagyhatunk benne apróbb darabokat
  • ráöntjük a főzött krémet és a joghurtot és alaposan összekeverjük
  • egy fedeles dobozba öntjük és betesszük a fagyasztóba
  • 40 perc múlva hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket
  • mehet vissza a fagyasztóba
  • 5-6 órán keresztül óránként alaposan átkeverjük 

Eredeti recept innen van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése