2015. július 5., vasárnap

Ribizlis kölesfelfújt



Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg köles pehely
 2-3 dl tej
20 dkg cukor (vagy valamilyen édesítő)
3 db tojás
1 citrom héja
vanília aroma


A krémhez:
25 dkg ribizli (szárazva)
1 l tej
10 dkg cukor (vagy valamilyen édesítő)
3 cs. puncs pudingpor (főzős)
2 ek. kókuszolaj

2 tábla csoki (nálam Tibi tejes) a tetejére


Elkészítés:

  • a kölest 2,5 szeres folyadékban feltesszük főni (víz és tej egyenlő keveréke) 
  • beletesszük a cukrot, a citrom héját és 3 kupak Dr. Oetker vanília aromát 
  • folyamatos kevergetés mellett kását főzünk belőle
  • a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a langyosra hűlt kásához keverjük
  • a fehérjéket felverjük és azt is óvatosan beleforgatjuk
  • a keveréket egy magasabb falú tepsibe öntjük és 170 fokon, légkeveréssel kb. 40 percig sütjük 
  • a krémhez egy lábosba öntjük a tejet, a pudingporokat, a cukrot és a ribizlit
  • felforraljuk és sűrű krémet főzünk belőle, folyamatosan kevergetve, nehogy odaégjen
  • ha kész, az egészet botmixerrel pürésítjük, majd a köles tetejére öntjük
  • amikor kihűlt vastagon bevonjuk csokival


A receptet Flora-Natura oldalán találtam. Hihetetlenül könnyű és nyári lett a "tésztája" és a végtelenségig variálható lehet málnás, barackos, sima vaníliás vagy akár kávés is. Imádom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése