Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg köles pehely
2-3 dl tej
20 dkg cukor (vagy valamilyen édesítő)
3 db tojás
1 citrom héja
vanília aroma
A krémhez:
25 dkg ribizli (szárazva)
1 l tej
10 dkg cukor (vagy valamilyen édesítő)
3 cs. puncs pudingpor (főzős)
2 ek. kókuszolaj
2 tábla csoki (nálam Tibi tejes) a tetejére
Elkészítés:
- a kölest 2,5 szeres folyadékban feltesszük főni (víz és tej egyenlő keveréke)
- beletesszük a cukrot, a citrom héját és 3 kupak Dr. Oetker vanília aromát
- folyamatos kevergetés mellett kását főzünk belőle
- a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a langyosra hűlt kásához keverjük
- a fehérjéket felverjük és azt is óvatosan beleforgatjuk
- a keveréket egy magasabb falú tepsibe öntjük és 170 fokon, légkeveréssel kb. 40 percig sütjük
- a krémhez egy lábosba öntjük a tejet, a pudingporokat, a cukrot és a ribizlit
- felforraljuk és sűrű krémet főzünk belőle, folyamatosan kevergetve, nehogy odaégjen
- ha kész, az egészet botmixerrel pürésítjük, majd a köles tetejére öntjük
- amikor kihűlt vastagon bevonjuk csokival
A receptet Flora-Natura oldalán találtam. Hihetetlenül könnyű és nyári lett a "tésztája" és a végtelenségig variálható lehet málnás, barackos, sima vaníliás vagy akár kávés is. Imádom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése