Az egyik kedvenc cukkinis sütim próbáltam gluténmentesíteni, anno még a neten találtam valahol az eredeti receptet. Picit olyan karácsony íze van, de imádom!
Hozzávalók:
(22x31-es tepsihez)
35 dkg Spar univerzális lisztkeverék
40 dkg cukkini (hámozva, magozva kell ennyinek lennie)
4 db tojás
10 dkg dió
20 dkg cukor (vagy édesítő)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
2 dl napraforgó olaj
1 tk fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet só
Elkészítés:
- a cukkinit lereszeljük
- a diót durvára törjük (én mozsárban szoktam, de késsel is tökéletes)
- a száraz hozzávalókat elkeverjük
- a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük
- mehet bele egy csipet só és az olaj
- majd a kinyomkodott cukkini is
- a nedves masszát a lisztes, diós keverékre öntjük és összekeverjük. (nem kell géppel, elég egy kanállal vagy hablapáttal)
- a masszát egy kivajazott tepsibe öntjük
- 180 fokon, alul-felük sütéssel 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük)
- amikor kihűlt, akkor szeleteljük, ha korábban tesszük könnyen szétesik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése