2015. július 19., vasárnap

Diós-cukkinis sütemény



Az egyik kedvenc cukkinis sütim próbáltam gluténmentesíteni, anno még a neten találtam valahol az eredeti receptet. Picit olyan karácsony íze van, de imádom!

Hozzávalók:
(22x31-es tepsihez)

35 dkg Spar univerzális lisztkeverék
40 dkg cukkini (hámozva, magozva kell ennyinek lennie)
4 db tojás
10 dkg dió
20 dkg cukor (vagy édesítő)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
2 dl napraforgó olaj
1 tk fahéj
1 csipet  őrölt szegfűszeg
1 csipet só


Elkészítés:

  • a cukkinit lereszeljük 
  • a diót durvára törjük (én mozsárban szoktam, de késsel is tökéletes)
  • a száraz hozzávalókat elkeverjük
  • a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük
  • mehet bele egy csipet só és az olaj
  • majd a kinyomkodott cukkini is
  • a nedves masszát a lisztes, diós keverékre öntjük és összekeverjük. (nem kell géppel, elég egy kanállal vagy hablapáttal) 
  • a masszát egy kivajazott tepsibe öntjük
  • 180 fokon, alul-felük sütéssel 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük)
  • amikor kihűlt, akkor szeleteljük, ha korábban tesszük könnyen szétesik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése