Az alap receptet pár hete pár hete találtam NoSaltyn és pont egy ilyen hűvös borús vasárnap délutánra valónak tűnt. Nagyon finom lett, olyan igazi szívet, lelket melengető.
Gluténmentesítettem és itt-ott picit módosítottam.
Hozzávalók:
5 dl tej
1 db vanília
1 cs. vaníliás cukor
130 g Nutrifree Mix per pane
125 g vaj
4 db közepes tojás
1 csipet só
3 csepp fehérborecet
160 g cukor
Elkészítés:
- A tejet a vaníliával felforraljuk, majd félre tesszük hűlni
- a vajat megolvasztjuk
- a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a fehérborecettel kemény habbá verjük
- a sárgájukat a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük
- apránként hozzálöttyintjük az olvasztott vajat (figyeljünk rá, hogy langyos legyen csak, ne túl forró, mert úgy rántottát kapunk)
- alaposan elkeverjük ezt is
- mehet hozzá a liszt
- amikor jól beledolgoztuk, jöhet a langyos vaníliás tej
- a végén a tojáshab is, nem kell vigyázni, hogy nehogy összetörjön, nyugodtan a robotgép legkisebb fokozatán dolgozzuk el
- a sütőt melegítsük elő 160 fokra
- kivajazzuk és kilisztezzük a piteformát és beleöntjük a keverékünket
- 160 fokon, légkeveréssel kb 50 perc alatt sül meg (akkor jó ha a teteje kicsit megbarnul)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése