2016. január 24., vasárnap

Krumplis lángos



A nagyim isteni krumplis lángos receptjét saját maga gluténmentesítette, hogy a "kicsi gyémántkája" és én is ehessünk belőle. Nagyon finom, puha, annyi a hátránya, hogy nem lehet akkorára nyújtani mint a normál lángost, de a gluténos krumplisat sem.

Hozzávalók:

40 dkg Nutrifree Mix per Pane
50 dkg főtt áttört krumpli
1 db tojás
1 dl tej
2 dkg friss élesztő
1 csipet cukor




Elkészítés:


  • A krumplit megpucoljuk és sós vízben feltesszük főni
  • mikor puhára főtt összetörjük és kimérünk belőle fél kilót
  • az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk
  • a krumplihoz adjuk a lisztet, a tojást, egy nagy csipet sót és az élesztős tejet, majd összegyúrjuk
  • akkor jó mikor már elválik a tál falától, ekkor félre tesszük meleg helyre keleszteni
  • kb 1 órát kelesztjük (míg a duplájára nem nő)
  • rizslisztezett szilikon lapra borítjuk és kb 3-5 centi vastagra nyújtuk
  • egy nagyobb szájú pohárral vagy bögrével köröket szaggatunk 
  • még fél órát hagyjuk kelni őket, majd kézzel kihúzogatjuk, nyújtjuk addig míg a tészta engedi
  • bő, forró olajban kisütjük őket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése