2016. január 7., csütörtök

Kókuszhóember hógolyókkal


Napok óta szemezek a Rama honlapján lévő hóemberrel, a mai sütipartira eljött az ideje, hogy megcsináljam. Az enyém kicsit bénácska lett, de így is sikert aratott. A tészta egy picit ragadt, legközelebb egy kis kókuszlisztet és picivel több tejport gyúrok bele.

Hozzávalók:

15 dkg tejpor
15 dkg kókuszreszelék (+ 10 a golyók beleforgatásához)
10 dkg Rama vajas íz
10 dkg cukor
1 dl víz

csokichips, répa vagy marcipán az orrához, kakaópor, ágacska a díszítéshez 


Elkészítés

  • A cukorból és a vízből szirupot főzünk
  • hozzákeverjük a ramat
  • majd a tejport és a kókuszt
  • 3-4 órára hűtőbe tesszük
  • golyókat formázunk (3 különböző méretűt) a hóemberhez
  • érdemes egy hurkapálcával átszúrni, hogy jobb tartása legyen
  • a fejére a kalaphoz egy kis masszát összegyúrunk kakaóporral és megformázzuk
  • a maradék masszából kis hógolyókat formázunk




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése