Nem rajongok a kínaiért, de ma úgy éreztem meghalok, ha nem ehetek egy kis "szecuáni cípős cirkét lizzsel" Így nekem ez lett, Bencének meg egzotikus szezámos csirkét pirított zöldséges tésztával.
Hozzávalók:
1 db nagyobb csirkemell
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg káposzta
2 db sárgarépa
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 ek. sűrített paradicsom
10 dkg zöldborsó (nálam fagyasztott, extra zsenge)
2 ek. tamari szójaszósz (gluténmentes!)
1 kk. csípős paprikakrém (ízlés szerint ez a mennyiség növelhető)
2 kk keményítő
1 tk ecet
gyömbér
só
fehérbors
Elkészítés:
- a csirkemellet feldaraboljuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk
- a hagymát aprítóban pépesítjük majd forró olajra dobjuk és üvegesre pároljuk
- a zöldségeket felcsíkozzuk és mindet a serpenyőbe dobjuk, a zöldborsó kivételével
- rányomjuk a fokhagymát és egy kevés gyömbért reszelünk rá (ízlés szerint)
- mikor a zöldségek picit összeestek mehet rá a borsó is
- mehet bele a paradicsompüré, a paprikakrém, az ecet, a szójaszósz, só és bors
- a keményítőt keverjük el egy csepp vízzel és mikor forr a szószunk keverjük bele
- mehet vissza a húsi is
- 5-6 percig főzzük még
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése