Hozzávalók:
(12 db-hoz)
30 dkg rizsliszt
20 dkg barna cukor
1 cs. sütőpor
3 ek. kakaópor (nálam most holland)
1 dl kókuszolaj
2 dl narancslé
1 tábla gm étcsoki (+ 1 a tetejére)
1 db narancs a díszítéshez
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra
- az egyik tábla csokit vágjuk apró darabokra
- egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat
- öntsük hozzá a narancslét és az olajat
- óvatosan keverjük egyneművé egy fakanállal vagy lapáttal
- tegyük bele a csokidarabákat
- papírral kibélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát (kb 2/3adig legyenek mert sütés közben megnőnek majd
- tegyük a sütőbe lékeverésre 20-22 perc alatt megsülnek (fontos hogy az első 15 percben ne nyitogassuk a sütőt)
- tűpróbával ellenőrizzük
- ha kihűlt, mehet rá az olvasztott csoki és a narancs
Az alap muffin recept, amit átalakítottam, gluténmentesítettem innen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése