2016. január 4., hétfő

Aranyló karamellszósz


Egyszerűen imádom. Tökéletes fagyihoz, sütihez, kávéhoz, forrócsokihoz, tejhez vagy bármihez.
A képen láthatónál sűrűbb lesz, csak nem bírtam már kivárni, míg teljesen kihűl. 

Hozzávalók:

15 dkg barna cukor
80 ml habtejszín
3 dkg vaj 


Elkészítés:

  • A cukrot egy lábosban elkezdjük melegíteni (fontos, hogy ne kevergessük csak rázogassuk) mindaddig míg megolvad és picit barnább nem lesz 
  • ha már az egész bugyog akkor takarékra tesszük alatta a lángot és belekeverjük a vajat
  • mikor az felolvadt mehet bele a tejszín óvatosan, mert felhabzik
  • ha minden benne van folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük az egészet, nem kell forrnia, de meg kell várni míg egynemű nem lesz
  • nem baj, ha túl híg, ahogy hűl úgy fog sűrűsödni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése