Egyszerűen imádom. Tökéletes fagyihoz, sütihez, kávéhoz, forrócsokihoz, tejhez vagy bármihez.
A képen láthatónál sűrűbb lesz, csak nem bírtam már kivárni, míg teljesen kihűl.
Hozzávalók:
15 dkg barna cukor
80 ml habtejszín
3 dkg vaj
Elkészítés:
- A cukrot egy lábosban elkezdjük melegíteni (fontos, hogy ne kevergessük csak rázogassuk) mindaddig míg megolvad és picit barnább nem lesz
- ha már az egész bugyog akkor takarékra tesszük alatta a lángot és belekeverjük a vajat
- mikor az felolvadt mehet bele a tejszín óvatosan, mert felhabzik
- ha minden benne van folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük az egészet, nem kell forrnia, de meg kell várni míg egynemű nem lesz
- nem baj, ha túl híg, ahogy hűl úgy fog sűrűsödni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése