2015. május 8., péntek

Császár zsömle



Hozzávalók:


20 dkg glutenix fehérkenyér

10 dkg Schar mix B
1 tk cukor
1 cs szárított élesztő

2 ek olvasztott vaj
1 ek  keményítő
langyos víz
A főzéshez 2 l víz 2 ek szódabikarbóna
A sütéshez 1 tojássárga pici tejjel elkeverve


Elkészítés:



  • egy tálban elkeverjük a cukrot a sót és az élesztőt, majd kb 5-10 percet állni hagyjuk
  • hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, majd elkezdjük lassan hozzáönteni a kézmeleg vizet, amíg a tál falától el nem válik. (robotgép dagasztó karjával dolgozunk)
  • hozzá adjuk a vajat
  • a tálat kikenjük olajjal és a tészta tetejét is
  • kb 1 órát kelesztjük
  • 6 részre osztjuk és egyenként kisodorjuk őket kb. 40 cm hosszúra
  • formázzuk őket
  • a vizet a szódabikarbónával felforraljuk 
  • oldalanként 30 mp-ig főzzük a zsömiket
  • rizslisztezett sütőpapírra fektetjük őket
  • lekenjük tojással
  • 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sülnek

Formázás:


A recept a Gluténmentes élet Facebook csoportból van, köszönöm Lévárdi Angelikának!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése