2015. május 25., hétfő

Pillangó zsömle





Hozzávalók:

32 dkg liszt (13 dkg Nutri Free mix per pane, 13 dkg Schar Mix B, 6 dkg Baiker)

5 g só
5 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. kókuszzsír
300 ml langyos víz


Elkészítés:
  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük  
          
  • Hozzáadom a kókuszzsírt és a kézmeleg vizet                                                                                                                                                
  • a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük 
  • kilisztezett szilikon lapra borítjuk és  egy hosszabb hengert formázunk belőle 
  • 8 felé vágjuk 
  • minden darabból golyót formázunk, majd 4 felé vágjuk
  • a negyedeket muffinformába, vagy szuflés tálkába tesszük, úgy, hogy az íves felük befelé legyen
  • a tetejüket lekenjük kókuszzsírral
  • 1,5 órára kelni hagyjuk  

  • a tetejüket lekenjük felvert tojással és megszórjuk magokkal, mákkal vagy amihez kedvünk van
  • 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése