2015. április 29., szerda

Chili con carne


Hozzávalók:

60 dkg darált hús
4 db nagy fej hagyma
2 dob. vörös bab
1 dob. kukorica
500 g sűrített paradicsom (én papírdobozost használok)
2 ek. pirospaprika
3 db chili paprika (ez ízlés szerint változtatható)

bors
cukor
víz


Elkészítés:


  • A darált húst kevés olajon megpirítjuk
  • közben megpucoljuk és robotgépben pépesítjük a hagymát
  • ha már egy kis színt kapott a hús hozzáadjuk a hagymát és eldinszteljük (kb 15-20 perc)
  • sózzuk, borsozzuk és picit lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és mielőtt elkevernénk benne 2-3 percig állni hagyjuk
  • elkeverjük majd visszatesszük a tűzre és hozzá adjuk a sűrített paradicsomot és kb. 3 dl vizet
  • egy csipet cukrot adok hozzá, hogy picit megszelídítse a paradicsomot és a chilit
  • megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk  
  • ha felforrt, hozzá adjuk a babot és a kukoricát
  • majd újraforrástól 5 percig főzzük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése