2015. szeptember 20., vasárnap

Hamis rétes



Az egyik régi nagy kedvence mindenkinek nálunk. Gyors, egyszerű és nagyon finom!

Hozzávalók:

15 dkg Schar Mix B
10 dkg rizsliszt
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 db tojás
10 dkg Rama vagy vaj
4 dl tej
4 dl tejföl
0,5 cs. sütőpor
2 kupak vanília aroma (Dr. Oetker)
1 csipet só


Elkészítés:


  • A liszteket, a sót, a cukrot és a sütőport összekeverjük
  • egy tepsit kikenünk vajjal majd beleöntjük a keverékünk kb. felét
  • 5 dkg Ramat apró kockákra vágunk és a tetejére szórunk úgy, hogy nagyjából mindenhová jusson
  • Rámorzsoljuk a túrót
  • rászórjuk a maradék lisztes keveréket
  • a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük
  • a sárgáját jól kikeverjük a vaníliával, a tejjel és a tejföllel
  • óvatosan belekeverjük a fehérjét is, hogy minél kevésbé törjön össze
  • az egészet ráöntjük a tepsiben lévő dolgokra
  • a maradék 5 dkg vajat a tetejére kockázzuk
  • 160 fokon, légkeveréssel kb 30-40 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük)

2 megjegyzés:

  1. ez a Bólyi túróslepény GM mentes formája,én gyakran sütőm

    VálaszTörlés
  2. Mi hamis rétesként ismerjük, még a nagyimtól tanultam, az lett gluténmentesítve. Ahány tájegység annyi név. Mi is nagyon szeretjük :-)

    VálaszTörlés