2015. május 27., szerda

Barackos túrófelfújt maradék kifliből



Hozzávalók:   (20x20 cm-es jénaihoz)

2-3 db közepes szikkadt kifli
50 dkg túró
1 dl tejszín (ez elhagyható, vagy tejjel pótolható)
2 db tojás
cukor, vagy bármilyen édesítő
tej
barack lekvár

Elkészítés:


  • a kifliket felkarikázzuk és egy vagy két sorban a jénai aljára tesszük le
  • leöntjük langyos, cukros, vaníliás tejjel (ezt mindenki a saját szája íze szerint ízesítse) úgy, hogy épp ellepje a kifliket
  • a tojásokat szétválasztjuk
  • a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük 
  • a sárgájukat robotgéppel kikeverjük 5 ek. kristálycukorral  
  • hozzáadjuk az előzőleg összetört túrót, tejszínt és egy pici vaníliás tejet (kb. 1,5 dl)
  • mikor jól összedolgoztuk, egy keverőlapáttal összeforgatjuk a fehérjével, óvatosan, hogy ne törjön össze 
  • az egész masszát a kiflikre öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 35-40 percig sütjük. 

Frissen kivéve a sütőből nagyon puha, habos krémes, másnapra már picit tömörebb, de akkor jobban kijön a túró íze. Bármilyen gyümölcslekvárral isteni desszert. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése