2016. február 28., vasárnap

Fánk



Hetek óta készülök fánkot sütni, mert nem telhet el a tél enélkül. Nagyon jó receptet találtam a facebookon, sajnos az élesztőm nem volt tökéletes, emiatt nem lett szalagos, de az ízén mit sem rontott a dolog. Eredeti recept itt.


Hozzávalók:

50 dkg Schär mix B liszt
3 dl langyos tej
2 db tojássárgája
2 ek porcukor
5 dkg olvasztott margarin
3 dkg élesztő
1 csipet só
olaj a sütéshez
sárga barack lekvár
porcukor a tetejére



Elkészítés:


  • Az élesztőt 1 dl tejben a cukor egy részével felfuttatjuk
  • A többi összetevőt egy tálba mérjük 
  • hozzáadjuk a tejes élesztőt is és egy robotgép dagasztó karjával jól összedolgozzuk
  • langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb 25-30 fokon)
  • rizslisztezett szilikonlapra borítjuk ujjnyi vastagságúra nyújtjuk
  • egy szélesebb szájú pohárral vagy bögrével kiszaggatjuk
  • ismét kelni hagyjuk 20-30 percig
  • a tetejükbe belenyomjuk az ujjunkat
  • bő, forró olajban megsütjük mindkét oldalát (először a lukas legyen lefelé)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése