A legfinomabb, amikor a nagyim pite tésztájából csinálom. A tegnapi meggyes pite maradékát így megcsináltam kosárkáknak.
Hozzávalók:
(kb 12 db-hoz)
Tésztához:
50 dkg Nutrifree Mix per Pane
25 dkg sütő Ráma
20 dkg cukor
1 db tojás +1 a tetejét lekenni
8 dg tejföl (20%os)
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 db citrom héjja
1 csipet só
Töltelékhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
8 dl tej
4 dl tejszín
Tetejére gyümölcs és 1cs. zselatin expressz
Elkészítés:
50 dkg Nutrifree Mix per Pane
25 dkg sütő Ráma
20 dkg cukor
1 db tojás +1 a tetejét lekenni
8 dg tejföl (20%os)
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 db citrom héjja
1 csipet só
Töltelékhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
8 dl tej
4 dl tejszín
Tetejére gyümölcs és 1cs. zselatin expressz
Elkészítés:
- A töltelékhez a meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük
- mehet bele a cukor és a fahéj és feltesszük főni kb fél órára utána hozzáadjuk a pudingport és addig kevergetjük míg be nem sűrűsödik, majd elzárjuk.
- a lisztet egy tálba mérjük, hozzá adjuk a sütőport és a sót és elkeverjük
- hozzáadjuk a puha, szoba-hőmérsékletű! Rámát és elmorzsoljuk a lisztel (a két tenyerünk közt addig morzsolgatjuk míg egy teljesen egyforma állagú morzsalékor "port" nem kapunk)
- hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és teljesen homogén tésztává gyúrjuk 1 órát pihentetjük, úgy, hogy fél órát először hűtőben, majd a következő felet szobahőmérsékleten (ha nincs 40 fok, mert akkor inkább maradjon bent a hűtőben)
- kb fél centi vastagra nyújtjuk
- mini pite formákat ráfektetünk és egy késsel körbevágjuk
- belenyomkodjuk a formákba egy darab sütőpapírral letakarjuk
- majd lesúlyozzuk, hogy amíg sül megmaradjon a formája (én most lencsét szórtam rá, de lehet babot, sárgaborsót vagy akár erre a célra kitalált sütőgolyókat is)
- előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük légkeveréssel
- kivesszük belőle a sütőpapírt és a nehezéket, majd még 10 percre visszatesszük a sütőbe
- a pudingot elkészítjük a csomagoláson leírt módon, csak picit több folyadékkal (tej+tejszín)
- ha kihűltek a kosárkák és a puding is csak langyos akkor összeállítjuk
- a tésztára rákanalazzuk a vanília krémet és annak a tetejére a gyümölcsöt, majd a zselatint, amit szintén a zacskón leírtak szerint készítünk el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése