Egy hatalmas kedvencem, ebből bármikor bármennyit meg tudnék enni!
Hozzávalók:
Alaphoz:
30 dkg gluténmentes keksz (elkészítés itt)
13 dkg olvasztott vaj
Krémhez:
50 dkg mascarpone
2 db közepes tojás
6 dkg Nutrifree Mix per pane (vagy más gm lisztkeverék)
15 dkg cukor
2 dl tejszín
Málnás réteghez:
25 dkg málna (ha nincs szezonja jó a fagyasztott is)
12 dkg cukor
egy kis keményítő, ha sok a leve
Elkészítés:
- A kekszet ledaráljuk (én egy aprítóban szoktam) és összekeverjük az olvasztott vajjal
- a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, hogy könnyen ki lehessen majd emelni, majd belenyomkodjuk a kekszes alapot az aljára és kicsit az oldalára is
- 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd félre tesszük hűlni
- a krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, hogy sima egynemű legyen
- a málnát a cukorral feltesszük főni majd forrástól számítva 1-2 perc után elzárjuk (ha fagyasztott a gyümölcs érdemes 1-2 kiskanál keményítőt tenni hozzá, úgy hogy a levéből picit elszedünk még hidegen, abban elkeverjük, majd mikor forrni kezd, akkor öntjük hozzá)
- A szószt egy apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy szép, sima szószt kapjunk
- az alapot meglocsoljuk pici szósszal, majd mehet rá egy réteg sajtkrém, ismét egy kis málnaszósz, megint sajt és a végére megint locsoljunk a szószból
- egy hurkapálcával keverjünk itt-ott bele, hogy szép mintát kapjuk
- 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük be (légkeverésre) majd 10 perc után csökkentsük 110 fokra a hőmérsékletet és süssük még 30 percig.
- Utána anélkül, hogy kinyitnánk a sütőt, hagyjuk bent kihűlni (2-3 óra kb)
- 5-6 órára tegyük hűtőbe, hogy teljesen lehűljön és csak ez után, közvetlen tálalás előtt vegyük le a tortaformát róla
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése