2016. február 6., szombat

Szilvalekváros mézes puszedli



Reggelente mikor leülünk anyuval és a nagyimmal kávézni, Bence folyton hozza a kis csészéjét és tányérját, hogy ő is kér kávét és sütit hozzá. Holnap már kerül az ő kis tányérjába is.

Hozzávalók:

40 dkg Glutenix Alfa mix
1 tojás+ 1 sárgája
80 g cukor
2 ek. 20%os tejföl
30 g sütőmargarin
130 g méz
1 nagyon pupozott tk. szódabikarbóna
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
házi sűrű szilvalekvár (sütésálló!)

Elkészítés:


  • A tojásokat a cukorral habosra keverjük egy robotgéppel 
  • majd egyesével belekeverjük a többi hozzávalót is (a lekvárt még ne!) 
  • Egy elég folyós, ragacsos tésztát fogunk kapni. 
  • 5-6 órára hűtőbe tesszük
  • diónyi golyócskákat formázunk belőlük. 
  • A közepükbe egy pici szilva lekvárt nyomunk és belecsomagoljuk a golyócskába. 
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, vigyázzunk, mert kb. a 2xesére fog nőni, terülni, ne tegyük túl közel őket egymáshoz. 
  • 160 fokon légkeveréssel 10 perc alatt megsülnek. 
  • Csak akkor szedjük le őket a papírról, ha már kihűltek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése