2016. január 31., vasárnap

Vanília krémes pite


Az alap receptet pár hete pár hete találtam NoSaltyn és pont egy ilyen hűvös borús vasárnap délutánra valónak tűnt. Nagyon finom lett, olyan igazi szívet, lelket melengető.
Gluténmentesítettem és itt-ott picit módosítottam.

Hozzávalók:

5 dl tej
1 db vanília
1 cs. vaníliás cukor
130 g Nutrifree Mix per pane 
125 g vaj
4 db közepes tojás
1 csipet só
3 csepp fehérborecet
160 g cukor


Elkészítés:

  • A tejet a vaníliával felforraljuk, majd félre tesszük hűlni 
  • a vajat megolvasztjuk 
  • a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a fehérborecettel kemény habbá verjük
  • a sárgájukat a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük
  • apránként hozzálöttyintjük az olvasztott vajat (figyeljünk rá, hogy langyos legyen csak, ne túl forró, mert úgy rántottát kapunk) 
  • alaposan elkeverjük ezt is
  • mehet hozzá a liszt 
  • amikor jól beledolgoztuk, jöhet a langyos vaníliás tej
  • a végén a tojáshab is, nem kell vigyázni, hogy nehogy összetörjön, nyugodtan a robotgép legkisebb fokozatán dolgozzuk el
  • a sütőt melegítsük elő 160 fokra
  • kivajazzuk és kilisztezzük a piteformát és beleöntjük a keverékünket
  • 160 fokon, légkeveréssel kb 50 perc alatt sül meg (akkor jó ha a teteje kicsit megbarnul)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése