2016. január 13., szerda

Mazsolás túrókrémmel töltött alma vanília sodóval



Hozzávalók:

25 dkg túró
5 db alma
1 marék mazsola
2 ek. tejföl (vagy picit több, ízlés szerint)
1 cs. vaníliás főzős pudingpor
8 dl tej
1 tábla étcsoki
1/2 citrom reszelt héja
vanília aroma
cukor
fahéj


Elkészítés:


  • A vaníliás pudingot a zacskón leírtak szerint elkészítjük, annyi módosítással, hogy 8 deci tejet adunk hozzá, majd félre tesszük hűlni
  • a túrót áttörjük egy villával
  • hozzáadjuk a tejfölt, 1 löttyintés vanília aromát, a citromhéjat és ízlés szerint cukrot, majd az egészet jól összekeverjük
  • beleszórjuk a mazsolát
  • az almákat megpucoljuk, félbevágjuk és egy kiskanállal kikanalazzuk a közepüket
  • egy tálba hideg vizet készítünk ki
  • egy lábosba vizet forralunk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd beledobjuk az almákat és kicsit megfőzzük (kb. 15-20 perc, akkor jó, ha már át tudunk szúrni rajta egy kést és érezzük, hogy puha, de még nem esik szét
  • a kikészített hideg vízbe szedjük az almákat, hogy azonnal lehűljön és ne főjön tovább
  • az almákat egy lapos jénaiba vagy tálra rakjuk és mindegyik közepébe egy nagy adag túrókrémet halmozunk
  • a kihűlt vanília szósszal leöntjük és olvasztott csokit csorgatunk a tetejére
  • ha kibírjuk, hogy ne essünk neki egyből, akkor egy fél órára érdemes hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése