2016. január 21., csütörtök

Rózsafánk




 Tegnap találtam az ApróSéfen ezt a receptet, gondoltam gluténmentesítem. Egy nagyon jól nyújtható tészta lett, álom volt vele dolgozni!

Hozzávalók:
(kb 25 db)

250 g Nutrifree Mix per Pane
150 ml 20%-os tejföl
10 g eritrit (vagy porcukor)
4 g fahéj
1/2 citrom reszelt héja
50 g puha vaj
3 db tojás sárgája
olaj a sütéshez

Házi baracklekvár és porcukor a díszítéshez

Elkészítés:


  • A hozzávalókat egy tálba mérjük és kézzel összedolgozzuk 
  • rizslisztezett szilikonlapra borítjuk és teljesen egyneművé gyúrjuk
  • frissen tartó fóliába csomagoljuk és 20 perce hűtőbe tesszük
  • 3 különböző méretű kör kiszúrót készítünk elő
  • a tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk és köröket szaggatunk belőle (mindháromból egyforma mennyiséget) 
  • A köröket egy ollóval vagy késsel 3 helyen bevágjuk és egymásra fektetjük, úgy, hogy ne pont egymás fölé kerüljenek a vágások
  • a közepükön az ujjunkkal összenyomjuk és pici gödröcskét alakítunk ki
  • forró bő olajban  aranybarnára sütjük




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése