2016. február 4., csütörtök

Szecsuáni csirke


Nem rajongok a kínaiért, de ma úgy éreztem meghalok, ha nem ehetek egy kis "szecuáni cípős cirkét lizzsel" Így nekem ez lett, Bencének meg egzotikus szezámos csirkét pirított zöldséges tésztával.

Hozzávalók:

1 db nagyobb csirkemell
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg káposzta
2 db sárgarépa
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 ek. sűrített paradicsom
10 dkg zöldborsó (nálam fagyasztott, extra zsenge)
2 ek. tamari szójaszósz (gluténmentes!)
1 kk. csípős paprikakrém (ízlés szerint ez a mennyiség növelhető)
2 kk keményítő
1 tk ecet
gyömbér

fehérbors


Elkészítés:


  • a csirkemellet feldaraboljuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk 
  • a hagymát aprítóban pépesítjük majd forró olajra dobjuk és üvegesre pároljuk
  • a zöldségeket felcsíkozzuk és mindet a serpenyőbe dobjuk, a zöldborsó kivételével
  • rányomjuk a fokhagymát és egy kevés gyömbért reszelünk rá (ízlés szerint)
  • mikor a zöldségek picit összeestek mehet rá a borsó is 
  • mehet bele a paradicsompüré, a paprikakrém, az ecet, a szójaszósz, só és bors
  • a keményítőt keverjük el egy csepp vízzel és mikor forr a szószunk keverjük bele
  • mehet vissza a húsi is
  • 5-6 percig főzzük még

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése