2015. június 4., csütörtök

Eper-rebarbara lekvár



Hozzávalók:

1 kg eper
50 dkg rebarbara 
30 dkg cukor
1 cs. Haas 3:1 zselésítő


Elkészítés:


  • Az epret (pár nagy szem kivételével) és a rebarbarát megpucoljuk és feltesszük főni egy pici cukorral (kb. 10 dkg)
  • amíg az eper levet nem enged, addig sűrűn kevergetjük, majd a rebarbara puhulásáig főzzük
  • botmixerrel összeturmixoljuk és beledobáljuk a félbe vagy negyedbe vágott kihagyott epreket
  • hozzákeverjük a zselésítőt
  • újraforraljuk és kb. 5 percig hagyjuk lobogva forrni folyamatos kevergetés mellett
  • tűzforrón előre kisterilizált üvegekbe töltjük és rácsavarjuk a fedelet (fontos hogy sérülés mentes legyen)
  • azonnal fejjel lefele fordítjuk és 5-6 percig így hagyjuk 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése