2015. június 6., szombat

Mini túrós batyuk



Hozzávalók:

Tésztához:

20 dkg Schar B mix
15 dkg Beiker kenyérliszt
2,5 dl tej
1 cs. szárított élesztő (vagy egy fél friss)
1 ek. cukor
1 kk útifű maghéj
1 kk só
2 ek olaj

1 tojás a kenéshez

Töltelékhez:

25 dkg túró
6 dkg cukor (vagy eritrit)
2 ek. tejföl
2 kupak vanília
1 marék mazsola
1/2 citrom héja



Elkészítés:



  • a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük (ha friss élesztővel dolgozunk, akkor azt előbb a cukros tejbe felfuttatjuk) 
  • hozzáadjuk a tejet 
  • a robotgép dagasztó karjával összedolgozom, ha már összeállt belecsorgatom az olajat és még egy picit dagasztom
  • rizslisztezett szilikon lapra borítom, addig pihen míg kikeverem a tölteléket
  • a túrót apróra morzsolom, belereszelem a citromhéjat, beleteszem a vaníliát és a mazsolát és a tejföllel jól kikeverem 
  • a tésztát 4 fele vágom, kis gombócokat formázok belőlük
  • egyesével kör alakúra nyújtom őket és egy derelye vágóval 4 körcikkre vágom 
  • a cikkek közepére pici tölteléket kanalazok, az íves felét picit ráhajtom, majd, a két szélét és végül az alját is, így kicsi batyut formázva 
  • sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és a tetejüket lekenjük tojással 
  • 50 fokos sütőben 20 percig kelesztjük
  • 200 fokon légkeveréssel pirosra sütjük (kb. 20-30 perc)



Nehéz megvárni míg kihűl, de ha sikerül, akkor porcukorral tálalva igazi élmény.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése