Anyu sajtkrémmel töltött rolói meg a sok kürtös kalács megihlettek. Miért ne lehetne ilyen tekercset csinálni kenyérből is? És megtölteni bármivel. A mai grillpartira kipróbáltuk!
Hozzávalók:
(4db)
20 dkg Schar Mix B
10 dkg Glutenix Alfa-Mix
20 g élesztő
1 kk. só
3 kk. útifű maghéj
2,5 dl langyos víz
3 ek. kókuszzsír
pici cukor az élesztőhöz
1 tojás sárgája a kenéshez
szezám a tetejére
Elkészítés
- az élesztőt a cukros langyos vízben felfuttatjuk
- a többi hozzávalót egy tálba mérjük, összekeverjük
- hozzáöntjük az élesztős vizet és a robotgép dagasztófejével lágy tésztát dagasztunk
- 1 órát kelni hagyjuk
- közben elkészítjük a tölcséreket: 1 A/4es papírt félbe hajtunk és tölcsérré csavarjuk. Az alját tűző géppel összetűzzük (vagy celluxszal megragasztjuk), majd bevonjuk az egészet alufóliával
- amikor megkelt a tészta rizslisztezett szilikon lapra borítjuk és 4 felé vágjuk mindegyik darabot egyesével átgyúrunk, hogy sima homogén állagú legyen
- egyesével kígyókká sodorjuk őket és feltekerjük a tölcsérekre
- tetejüket megkenjük a tejes tojással és szezámmaggal szórjuk meg
- 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük légkeveréssel
- majd 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük
Tökéletesen tölthető húsival, salátával vagy bármivel :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése