A salsa gyakorlatilag szószt jelent, amibe szinte bármi kerülhet én mégis a klasszikus "mozis" verzióért rajongok. kb 4 éve csináltam először itthon is, csajos mozizós estére és sikerült pont eltalálni az arányokat. Azóta nem kell horror áron üvegest venni.
Hozzávalók:
80 dkg húsos paradicsom
5 dkg hagyma
5 dkg zöld kaliforniai paprika
nagy marék koriander levél (vagy egy kk. mag, mozsárban összetörve)
1/2 citrom leve
1/2 lime leve
1 tk. ecet
1-3 db chili paprika (attól függően, hogy mennyire erősen szeretjük)
1 púpozott ek. pirospaprika
1 tk. cukor
1 ek keményítő
só
bors
Elkészítés:
- a paradicsomokat meghámozzuk, a felét apró kockákra vágjuk, a másik felét a hagymával és a korianderrel egy botmixer táljába, majd pépesre pürésítjük
- a paprikákat is pici kockákra vágjuk (nálam kb fél centisek) és egy lábosba öntjük a többi hozzávalóval együtt, a keményítő kivételével
- Érdemes apránként adagolni az ízesítőket (só, bors, cukor, ecet, lime- és citromlé) mert függ a paradicsom fajtájától és érettségétől is, hogy mennyi kell belőlük
- felforraljuk az egészet és a pici langyos vízzel elkevert keményítővel sűrítjük
- egyet rottyantunk rajta (kb 5 perc)
- hagyjuk kihűlni, hűtő hidegen a legfinomabb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése