2015. augusztus 26., szerda

Csokis-kókuszos fatörzs kifli



Kaptam ajándékba egy üveg extra szűz kókusz vajat, valami isteni íze van, gondoltam valami olyanhoz kéne használni, ami kiemeli az ízét. Így összekombináltam a kedvenc kifli tésztámmal. Fantasztikus íze lett!

Hozzávalók:

32 dkg liszt (13 dkg Schar Mix B, 13 dkg Schar Mix it, 6 dkg Beiker)
3 g só
10 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. extra szűz kókuszvaj
300 ml langyos víz
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. holland kakaópor
3 ek. kókuszreszelék

+ 1 tojás sárgája 1 ek tejjel elkeverve kenéshez a tetejére


Elkészítés:


  • A lisztet, a sót, a cukrot, az útifű maghéjat és az élesztőt egy tálban összekeverjük, 
  • majd hozzáadjuk a vizet és a kókuszvajat
  • robotgéppel lágy tésztát dagasztunk belőle
  • 2 felé vesszük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaópor
  • a másikba a vaníliás cukrot és 2 ek. kókuszreszeléket
  • kókuszlisztezett ( ha ez nincs, tökéletes a rizsliszt is) nyújtólapon mindkettőből golyót formázunk, egymásra tesszük és egy nagy körré nyújtjuk
  • derelyevágóval 8 körcikkre vágjuk és feltekerjük
  • sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük 
  • a tetejüket lekenjük kókuszvajjal
  •  őket és 1,5 órát kelni hagyjuk
  • a tetejüket most tejjel elkevert tojás sárgájával kenjük át
  • 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (légkeveréssel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése