Kaptam ajándékba egy üveg extra szűz kókusz vajat, valami isteni íze van, gondoltam valami olyanhoz kéne használni, ami kiemeli az ízét. Így összekombináltam a kedvenc kifli tésztámmal. Fantasztikus íze lett!
Hozzávalók:
32 dkg liszt (13 dkg Schar Mix B, 13 dkg Schar Mix it, 6 dkg Beiker)
3 g só
10 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. extra szűz kókuszvaj
300 ml langyos víz
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. holland kakaópor
3 ek. kókuszreszelék
+ 1 tojás sárgája 1 ek tejjel elkeverve kenéshez a tetejére
Elkészítés:
- A lisztet, a sót, a cukrot, az útifű maghéjat és az élesztőt egy tálban összekeverjük,
- majd hozzáadjuk a vizet és a kókuszvajat
- robotgéppel lágy tésztát dagasztunk belőle
- 2 felé vesszük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaópor
- a másikba a vaníliás cukrot és 2 ek. kókuszreszeléket
- kókuszlisztezett ( ha ez nincs, tökéletes a rizsliszt is) nyújtólapon mindkettőből golyót formázunk, egymásra tesszük és egy nagy körré nyújtjuk
- derelyevágóval 8 körcikkre vágjuk és feltekerjük
- sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük
- a tetejüket lekenjük kókuszvajjal
- őket és 1,5 órát kelni hagyjuk
- a tetejüket most tejjel elkevert tojás sárgájával kenjük át
- 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (légkeveréssel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése