10 dkg mandula
25 dkg fehér csoki (én cukormenteset használok)
20 g kókuszolaj
20 g teavaj
1 db vanília kikapart magja
Elkészítés:
- A manduláról eltávolítjuk a barna héját
- egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, hogy jobban kijöjjön az íze
- egy aprítóban a mandulát krémmé őröljük (kb 15-20 perc). Az elején nehéz elhinni, hogy olyan lesz, de kitartás!
- vízgőz felett felolvasztjuk a csokit
- hozzáadjuk a vaníliát, a kókuszolajat és a vajat
- az egészet egy turmixba öntjük (ez nálam nagyobb teljesítményű, mint az aprító) és hozzáadjuk a mandulát is
- az egészet addig turmixoljuk míg elég krémes nem lesz. Minél hosszabb ideig csináljuk, annál simább az állaga, ha úgy szeretjük, lehet pici rusztikusabbra hagyni vagy nagyobb manduladarabkákat beleszórni
Tipp: ha a mandulát nem pirítjuk meg, akkor kevésbé lesz
aromás, viszont cserébe gyönyörű, hófehér krémet kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése