2015. augusztus 5., szerda

Fehér csokis mandulakrém



Hozzávalók:

10 dkg mandula
25 dkg fehér csoki (én cukormenteset használok)
20 g kókuszolaj
20 g teavaj
1 db vanília kikapart magja

Elkészítés:
  • A manduláról eltávolítjuk a barna héját  
  • egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, hogy jobban kijöjjön az íze
  • egy aprítóban a mandulát krémmé őröljük (kb 15-20 perc). Az elején nehéz elhinni, hogy olyan lesz, de kitartás!
  • vízgőz felett felolvasztjuk a csokit
  • hozzáadjuk a vaníliát, a kókuszolajat és a vajat
  • az egészet egy turmixba öntjük (ez nálam nagyobb teljesítményű, mint az aprító) és hozzáadjuk a mandulát is 
  • az egészet addig turmixoljuk míg elég krémes nem lesz. Minél hosszabb ideig csináljuk, annál simább az állaga, ha úgy szeretjük, lehet pici rusztikusabbra hagyni vagy nagyobb manduladarabkákat beleszórni 
Tipp: ha a mandulát nem pirítjuk meg, akkor kevésbé lesz
aromás, viszont cserébe gyönyörű, hófehér krémet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése