2015. június 5., péntek

Eper-rebarbara krémleves



Hozzávalók:

50 dkg eper
25 dkg rebarbara
10 dkg cukor
20 dkg tejföl
5 ek keményítő
vanília aroma

Elkészítés:

  • a megpucolt gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral és kb. 3-4 l vízzel
  • ízlés szerint 2-4 kupak (a pici üveg saját kupakjával mérem) vanília aromát öntünk hozzá
  • ha puhára főtt a rebarbara, akkor egy botmixerrel teljesen homogén állagúvá turmixoljuk
  • a tejfölben elkeverem a keményítőt 
  • mikor a leves forr, 2 erőkanálnyit a tejfölös keményítőhöz szedünk, jól elkeverjük, majd ez egészet a forrásban lévő levesbe keverjük
  • 5 percig  kis lángon forrni hagyjuk

Egy forró nyári napon este a hűtőből kivéve maga a mennyország. Folyamatosan tudnám ezt enni! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése