Hozzávalók:
50 dkg eper
25 dkg rebarbara
10 dkg cukor
20 dkg tejföl
5 ek keményítő
vanília aroma
Elkészítés:
- a megpucolt gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral és kb. 3-4 l vízzel
- ízlés szerint 2-4 kupak (a pici üveg saját kupakjával mérem) vanília aromát öntünk hozzá
- ha puhára főtt a rebarbara, akkor egy botmixerrel teljesen homogén állagúvá turmixoljuk
- a tejfölben elkeverem a keményítőt
- mikor a leves forr, 2 erőkanálnyit a tejfölös keményítőhöz szedünk, jól elkeverjük, majd ez egészet a forrásban lévő levesbe keverjük
- 5 percig kis lángon forrni hagyjuk
Egy forró nyári napon este a hűtőből kivéve maga a mennyország. Folyamatosan tudnám ezt enni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése