Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg Schar B mix
15 dkg Beiker kenyérliszt
2,5 dl tej
1 cs. szárított élesztő (vagy egy fél friss)
1 ek. cukor
1 kk útifű maghéj
1 kk só
2 ek olaj
1 tojás a kenéshez
Töltelékhez:
25 dkg túró
6 dkg cukor (vagy eritrit)
2 ek. tejföl
2 kupak vanília
1 marék mazsola
1/2 citrom héja
Elkészítés:
- a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük (ha friss élesztővel dolgozunk, akkor azt előbb a cukros tejbe felfuttatjuk)
- hozzáadjuk a tejet
- a robotgép dagasztó karjával összedolgozom, ha már összeállt belecsorgatom az olajat és még egy picit dagasztom
- rizslisztezett szilikon lapra borítom, addig pihen míg kikeverem a tölteléket
- a túrót apróra morzsolom, belereszelem a citromhéjat, beleteszem a vaníliát és a mazsolát és a tejföllel jól kikeverem
- a tésztát 4 fele vágom, kis gombócokat formázok belőlük
- egyesével kör alakúra nyújtom őket és egy derelye vágóval 4 körcikkre vágom
- a cikkek közepére pici tölteléket kanalazok, az íves felét picit ráhajtom, majd, a két szélét és végül az alját is, így kicsi batyut formázva
- sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és a tetejüket lekenjük tojással
- 50 fokos sütőben 20 percig kelesztjük
- 200 fokon légkeveréssel pirosra sütjük (kb. 20-30 perc)
Nehéz megvárni míg kihűl, de ha sikerül, akkor porcukorral tálalva igazi élmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése