Hozzávalók:
1 kg eper
50 dkg rebarbara
30 dkg cukor
1 cs. Haas 3:1 zselésítő
Elkészítés:
- Az epret (pár nagy szem kivételével) és a rebarbarát megpucoljuk és feltesszük főni egy pici cukorral (kb. 10 dkg)
- amíg az eper levet nem enged, addig sűrűn kevergetjük, majd a rebarbara puhulásáig főzzük
- botmixerrel összeturmixoljuk és beledobáljuk a félbe vagy negyedbe vágott kihagyott epreket
- hozzákeverjük a zselésítőt
- újraforraljuk és kb. 5 percig hagyjuk lobogva forrni folyamatos kevergetés mellett
- tűzforrón előre kisterilizált üvegekbe töltjük és rácsavarjuk a fedelet (fontos hogy sérülés mentes legyen)
- azonnal fejjel lefele fordítjuk és 5-6 percig így hagyjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése