Hozzávalók:
30 dkg Schar Mix B
20 g élesztő
250-300 ml langyos víz
1 kk. útifű maghéj
1 kk só
3 ek. olaj
4 pár gm virsli
pici cukor az élesztőhöz
ketchup
mustár
1 tojás a kenéshez és szezámmag a tetejére
Elkészítés:
- az élesztőt 1 deci a cukros vízben felfuttatjuk
- a lisztet tálba mérjük és hozzáadjuk az sót, az útifűmaghéjat, az élesztőt és a vizet és dagasztani kezdjük robotgéppel, úgy hogy lágy tészta legyen belőle
- ha már összeállt, hozzácsorgatjuk az olajat és az is belekeverjük
- 1 órát kelesztjük
- ezután formázzuk: a virsliket félbe vágjuk, a tésztát kinyújtjuk és derelyevágóval kis téglalapokra vágjuk. Mindegyikbe egy csík mustár és egy csík ketchup kerül, rá a virsli és bebugyoláljuk őket, majd a tetejét két helyen bevágjuk
- tepsibe tesszük és még fél órát kelesztjük
- a tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal
- 180 fokos sütőben légkeveréssel kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése