2015. június 16., kedd

Apró hot dogocskák



Hozzávalók:

30 dkg Schar Mix B
20 g élesztő
250-300 ml langyos víz
1 kk. útifű maghéj
1 kk só
3 ek. olaj
4 pár gm virsli
pici cukor az élesztőhöz
ketchup
mustár

1 tojás a kenéshez és szezámmag a tetejére


Elkészítés:


  • az élesztőt 1 deci a cukros vízben felfuttatjuk 
  • a lisztet tálba mérjük és hozzáadjuk az sót, az útifűmaghéjat, az élesztőt és a vizet és dagasztani kezdjük robotgéppel, úgy hogy lágy tészta legyen belőle 
  • ha már összeállt, hozzácsorgatjuk az olajat és az is belekeverjük
  • 1 órát kelesztjük 
  • ezután formázzuk: a virsliket félbe vágjuk, a tésztát kinyújtjuk és derelyevágóval kis téglalapokra vágjuk. Mindegyikbe egy csík mustár és egy csík ketchup kerül, rá a virsli és bebugyoláljuk őket, majd a tetejét két helyen bevágjuk
  • tepsibe tesszük és még fél órát kelesztjük
  • a tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal
  • 180 fokos sütőben légkeveréssel kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése