2015. július 14., kedd

Útiburger



A neten találtam az ötletet és azóta motoszkál az agyamban, hogy hogyan lehetne megoldani gluténmentes változatban. Ma sikerült. Dóri pizza tésztája tökéletesnek bizonyult a feladatra.

Hozzávalók:
(3 darabhoz)

25 dkg Shar Mix B
1 ek. burgonyapehely
1 tk. útifű maghéj
1 tk. só
4 g instant élesztő
2 dl langyos víz
2 ek. olíva olaj
3 db hamburger husi
sajt
csalamádé
ubi
paradicsom
paprika
kechup
mustár
vagy bármit, amit a hamburgerben szeretünk


Elkészítés:

  • Először a tésztát készítjük el:
  • a hozzávalókat egy tálba mérem, az olaj kivételével és a robotgép dagasztó karjával összedolgozom.
  • ha összeállt hozzácsorgatom az olajat és még egy picit dagasztom
  • 50 percet kelni hagyom a tésztát 
  • közben kisütjük husikat és előkészítjük azokat, amikkel tölteni szeretnénk a hamburgert
  • mikor megkelt a tészta három felé szedjük és kis téglalapokat nyújtunk belőle 
  • alulra egy pici ketchupot nyomunk, majd mehet rá a hús, sajt, csalamádé, mustár és egy pici csípős paprika
  • az alját és a tetejét ráhajtjuk, aztán az oldalait is, majd megfordítjuk
  • lekenjük felvert tojás sárgájával, szezám magot szórunk a tetejére és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, légkeverésre
  • 10 perc után 170 fokra levesszük és még 15 percig sütjük

Tökéletes útravaló, nem folyik ki belőle a szósz és nem szárad ki a husi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése