2015. július 20., hétfő

Sajtos karaj



Ezt a receptet apu hozta haza majdnem 30 évvel ezelőtt Moszkvából egy útja után. Azóta imádjuk, tökéletes vendégváró, előre elő lehet készíteni és csak be kell tenni a sütőbe, mikor jönnek.

Hozzávalók:

8-10 szelet karaj (vagy egy egész és akkor a csontjából még leves is lehet)
majonéz
sajt
hagyma



Elkészítés:

  • A húsi szeleteket vékonyra klopfoljuk (nem úgy, mint a képen, itt helytakarékosság miatt nem lettek laposak)
  • egy nagy tepsibe lefektetjük őket
  • a tetejüket megkenjük majonézzel és egy vékony karika hagymát fektetünk mindegyikre
  • sajtot reszelünk rájuk és alufóliával befedjük a tepsit
  • 30-40 percig 180 fokon sütjük alul-felül sütéssel, majd
  • levesszük a fóliát és rápirítjuk a sajtot a tetejére (kb. 10-15 perc)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése