2015. július 4., szombat

Almás-fahéjas zabkeksz



Hozzávalók:
(18 db)

12,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor (nálam most xilit)
1 db tojás
2 kupak Dr. Oetker vanília aroma
12,5 dkg GM zabpehely
20 dkg bármilyen GM liszt (nálam Sparos)
1/2 cs. sütőpor
1 db közepes alma
csipetnyi só
fahéj ízlés szerint


Elkészítés:

  • a cukrot a vajjal jól összedolgozzuk 
  • az almát ici-pici kockákra vágjuk és hozzáadjuk a keverékhez
  • a zabpelyhet robotgépben durvára aprítjuk és azt is belekeverjükmehet bele az összes többi hozzávaló, amiket jó alaposan összekeverünk (a lisztet érdemes előre elkeverni a sütőporral)
  • nedves kézzel kis golyókat formázunk a masszából és a végén kicsit összelapítjuk 
  • a tetejüket megszórjuk fahéjjal vagy fahéjjal cukorral
  • 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 35-40 percig sütjük 
  • hagyjuk kihűlni 



Az eredeti receptet itt találtam, picit átalakítottam, gluténmentesítettem és így eheti a manóm is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése