2015. július 18., szombat

Török sült tejberizs



Mennyei egy forró napon, igazi hűsítő krémes nasi. Ezer éve találtam valahol a neten a receptet és azonnal beleszerettet az egész család.

Hozzávalók:

1/2 bögre rizs
1,2 dl tej
12 dkg cukor vagy egyéb édesítő
2 tojás sárgája
2 ek. keményítő
4 kupak Dr. Oetker vanília aroma


Elkészítés:


  • a rizst 2 bögre vízzel feltesszük főzni és megsózzuk
  • ha elfőtte a vizet (kb. 15-20 perc) hozzá adjuk a cukrot, a tejet és a vaníliát és sűrűn megkeverve felforraljuk
  • közben a tojások sárgáját elkeverjük a keményítővel és pár kanál tejet merünk rá a rizsből
  • mikor forrni kezd belekeverjük a tojásos keveréket és folyamatos kevergetés közben újra forrástól számítva 5 percig főzzük
  • szuflés tálkákba szedjük és egy magasabb falú tepsibe tesszük őket
  • a tepsibe vizet öntünk úgy, hogy a tálkákat kb. 2/3ig ellepje és így előmelegített sütőbe toljuk
  • a lehető legforróbb legyen a sütő (nálam ez 250 fok) és olyan fokozatot válasszunk, ahol a teteje sül a rizsnek (NE GRILL!!!!)
  • addig kell sütni, míg a tetején szép barna bőr keletkezik és picit elkezd felhólyagosodni
  • utána lehűtjük és hűtő hidegen tálaljuk 

Ezer éve a neten találtam a receptet és egyből megszerette az egész család. Az egyik kedvenc nasija mindenkinek, mikor nagy hőség van. Lehet natúran enni, vagy gyümölccsel, de az én kedvencem házi karamell szósszal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése