2015. december 9., szerda

Házi zselés szaloncukor


Idén úgy döntöttem belevágok én is a házi szaloncukor készítésébe. Mindenki kedvencére a zselésre esett az választás és első próbálkozásra egész jól sikerült, hála a tökéletes receptnek (itt találjátok).
Nagyon finom, nem túl édes narancsos, roppanós csokibevonattal. Kb. 10 perc alatt tűnt el az első adag...

Hozzávalók:

2 dl 100%os gyümölcslé
6 lap zselatin (én ennek a mennyiségnek megfelelő port használtam)
2 ek. cukor (ízlés szerint változhat)
100 g min. 60%os gm csoki


Elkészítés:


  • Először a tölteléket készítjük el, a narancslét (nálam szűrt) a cukorral összemelegítjük 
  • hozzáöntjük a zselatint, amit előre elkevertünk egy ek. vízzel és jól elkeverjük
  • még egy picit melegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon
  • jégkockatartóba vagy bonbonformába kanalazzuk a lét
  • hagyjuk teljesen kihűlni. Ha van rá lehetőség egy fél napot érdemes hagyni a formába, mert könnyebb utána kiszedni
  • Amikor kész előkészítjük a csokit. Ahhoz, hogy igazán roppanós legyen temperálnunk kell, ez sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk 
  • a 2/3át vízgőz felett felolvasztjuk (fontos hogy a felső tál alja ne érjen a vízbe)
  • mikor elolvadt, a maradék csokit apró darabokra törve beleszórjuk és azt is felolvasztjuk.
  • Innentől kezdve gyorsan kell dolgozni, mert nagyon gyorsan dermed
  • egy villával a zselékockákat beleártjuk, majd egy sütőpapírral leterített tálcára tesszük dermedni
  • ha teljesen megszáradt a csoki csomagoljuk (ha a gyerek engedi és nem falja fel "segítség" címén 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése