2015. december 18., péntek

Habkarika



Elkészültek a habcsókok vagy habkarikák is. Idén először csináltam ilyesmit, de nagy sikert aratott. A recept innen van, nagyon egyszerű, bár a formán még van mit gyakorolnom. Imádom ezeket a csíkos színes csodákat!


Hozzávalók:

80 g tojásfehérje (ez kb 2-3 db)
240 g porcukor
1/4 citrom leve
4 g keményítő

Színes zselés állagú ételfesték a dekoráláshoz.

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét a porcukorral és a negyed citrom levével vízgőz felett összemelegítjük, de ne forrjon. ( Az eredeti recept az írja, hogy csípősre melegítjük, ez azt jelenti, hogy mikor beledugjuk az ujjunkat akkor picit megcsípi, kb. 60 fokos)
  • hozzáadjuk a keményítőt és robotgéppel legalább 15-20 percig folyamatosan keverjük a legmagasabb fokozaton.
  • Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat nyomunk vele
  • 70 fokra előmelegített sütőben 2 órát szárítjuk (légkeveréssel)



Tipp:
          Ha a habzsák oldalára zselés ételfestékkel csíkokat húzunk és úgy nyomjuk át rajta a habot, szép színes, csíkos mintát kapunk. Itt egy jó kis videó róla.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése