Egy barátnőmnél ettünk először ilyet és már első kóstolásra elvarázsolt a meleg édes gesztenye telt íze, ahogy a hideg rumos meggyel keveredett. Egyszerűen lenyűgöző, igazi téli étel.
Hozzávalók:
25 dkg gm gesztenyemassza
1 cs. vaníliás főzős pudingpor
1 l tej
meggy befőtt
pici cukor
vanília aroma
rum vagy rum aroma
Elkészítés:
- A meggybefőttet egy éjszakára rumba áztatjuk (én a levét szoktam felönteni picit vele)
- A tejet feltesszük forrni
- a puding port kikeverjük ízlés szerinti cukor mennyiséggel és egy kevés tejjel
- amikor felforrt a tej belekeverjük a pudingot és hagyjuk, hogy egy picit besűrítse. Ne várjunk nagy csodát, mivel dupla folyadékmennyiséget használunk így nem lesz olyan sűrű,mint a rendes puding.
- morzsoljuk bele a gesztenye masszát és egy botmixerrel turmixoljuk teljesen simára
- ízlés szerint ízesítsük még ha szükséges, vanília aromával, cukorral.
A levest tálaljuk melegen, a meggy, pedig legyen hűtő hideg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése