2015. december 27., vasárnap

Gesztenye krémleves rumos meggyel


Egy barátnőmnél ettünk először ilyet és már első kóstolásra elvarázsolt a meleg édes gesztenye telt íze, ahogy a hideg rumos meggyel keveredett. Egyszerűen lenyűgöző, igazi téli étel.

Hozzávalók:

25 dkg gm gesztenyemassza
1 cs. vaníliás főzős pudingpor
1 l tej
meggy befőtt
pici cukor
vanília aroma
rum vagy rum aroma


Elkészítés:


  • A meggybefőttet egy éjszakára rumba áztatjuk (én a levét szoktam felönteni picit vele)
  • A tejet feltesszük forrni
  • a puding port kikeverjük ízlés szerinti cukor mennyiséggel és egy kevés tejjel
  • amikor felforrt a tej belekeverjük a pudingot és hagyjuk, hogy egy picit besűrítse. Ne várjunk nagy csodát, mivel dupla folyadékmennyiséget használunk így nem lesz olyan sűrű,mint a rendes puding.
  • morzsoljuk bele a gesztenye masszát és egy botmixerrel turmixoljuk teljesen simára
  • ízlés szerint ízesítsük még ha szükséges, vanília aromával, cukorral.
A levest tálaljuk melegen, a meggy, pedig legyen hűtő hideg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése