2015. május 28., csütörtök

Kovászos ubi krumplival



Hozzávalók:

2,5 kg uborka
5 dkg só
6 db közepes krumpli
1 cs. kapor
6 ger. fokhagyma



Elkészítés:
  • Az ubikat alaposan megmossuk és 3 helyen bevágjuk
  • megpucoljuk a krumplit és vastag karikákra vágjuk
  • az üveg aljára lefektetjük a krumpli,a kapor és fokhagyma felét
  • szorosan, az üveget jól megtömve bepakoljuk az ubikat is
  • a tetejére tesszük a maradék krumplit, fokhagymát és kaprot
  • leöntjük langyos, sós vízzel
  • alufóliával  letakatjuk és 3-4 napra tűző napra tesszük
  • utána szétszedjük, az ubi és a lé megy a hűtőbe, a többi a kukába

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése