Hozzávalók:
20 dkg glutenix fehérkenyér
10 dkg Schar mix B
1 tk cukor
1 cs szárított élesztő
só
2 ek olvasztott vaj
1 ek keményítő
langyos víz
A főzéshez 2 l víz 2 ek szódabikarbóna
A sütéshez 1 tojássárga pici tejjel elkeverve
Elkészítés:
- egy tálban elkeverjük a cukrot a sót és az élesztőt, majd kb 5-10 percet állni hagyjuk
- hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, majd elkezdjük lassan hozzáönteni a kézmeleg vizet, amíg a tál falától el nem válik. (robotgép dagasztó karjával dolgozunk)
- hozzá adjuk a vajat
- a tálat kikenjük olajjal és a tészta tetejét is
- kb 1 órát kelesztjük
- 6 részre osztjuk és egyenként kisodorjuk őket kb. 40 cm hosszúra
- formázzuk őket
- a vizet a szódabikarbónával felforraljuk
- oldalanként 30 mp-ig főzzük a zsömiket
- rizslisztezett sütőpapírra fektetjük őket
- lekenjük tojással
- 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sülnek
Formázás:
A recept a Gluténmentes élet Facebook csoportból van, köszönöm Lévárdi Angelikának!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése