2015. május 10., vasárnap

Kifli


Hozzávalók:

32 dkg liszt (13 dkg Schar Mix B, 13 dkg Schar Mix it, 6 dkg Baiker)
5 g só
5 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. kókuszzsír
300 ml langyos víz


Elkészítés:


  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük
  • hozzá adom a kókuszzsírt és a kéz meleg vizet
  • a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük
  • kilisztezett szilikon lapra borítjuk és  45 centis körré nyújtjuk.



  • a tetejét megkenjük kókuszzsírral
  • derelyevágóval 8 körcikkre vágjuk és
  • lassan feltekerjük őket.
  • kicsit meghajlítva tepsibe helyezzük 





  • lekenjük a tetejüket olvasztott kókuszzsírral
  • 1,5 órát szobahőmérsékleten kelesztjük
  • ismét lekenjük kókuszzsírral
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük légkeverésre.
  • 35 perc alatt készre sül




Tipp: Szép színe lesz és nagyon finom puha belseje, ha sütés közben 10 percenként langyos tejjel átkenjük. Emellett érdemes egy csészében vizet tenni a sütő aljába, hogy gőzben süljön.



Lehet sajtos, szezámos, vagy sós változatban készíteni, mindegyik isteni, pont, mint a rendes kifli






Az alap receptet köszönöm Bettinek  :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése