Hozzávalók:
32 dkg liszt (13 dkg Schar Mix B, 13 dkg Schar Mix it, 6 dkg Baiker)
5 g só
5 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. kókuszzsír
300 ml langyos víz
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük
- hozzá adom a kókuszzsírt és a kéz meleg vizet
- a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük
- kilisztezett szilikon lapra borítjuk és 45 centis körré nyújtjuk.
- a tetejét megkenjük kókuszzsírral
- derelyevágóval 8 körcikkre vágjuk és
- lassan feltekerjük őket.
- kicsit meghajlítva tepsibe helyezzük
- lekenjük a tetejüket olvasztott kókuszzsírral
- 1,5 órát szobahőmérsékleten kelesztjük
- ismét lekenjük kókuszzsírral
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük légkeverésre.
- 35 perc alatt készre sül
Tipp: Szép színe lesz és nagyon finom puha belseje, ha sütés közben 10 percenként langyos tejjel átkenjük. Emellett érdemes egy csészében vizet tenni a sütő aljába, hogy gőzben süljön.
Lehet sajtos, szezámos, vagy sós változatban készíteni, mindegyik isteni, pont, mint a rendes kifli
Az alap receptet köszönöm Bettinek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése