Hozzávalók: (20x20 cm-es jénaihoz)
2-3 db közepes szikkadt kifli
50 dkg túró
1 dl tejszín (ez elhagyható, vagy tejjel pótolható)
2 db tojás
cukor, vagy bármilyen édesítő
tej
barack lekvár
Elkészítés:
- a kifliket felkarikázzuk és egy vagy két sorban a jénai aljára tesszük le
- leöntjük langyos, cukros, vaníliás tejjel (ezt mindenki a saját szája íze szerint ízesítse) úgy, hogy épp ellepje a kifliket
- a tojásokat szétválasztjuk
- a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük
- a sárgájukat robotgéppel kikeverjük 5 ek. kristálycukorral
- hozzáadjuk az előzőleg összetört túrót, tejszínt és egy pici vaníliás tejet (kb. 1,5 dl)
- mikor jól összedolgoztuk, egy keverőlapáttal összeforgatjuk a fehérjével, óvatosan, hogy ne törjön össze
- az egész masszát a kiflikre öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 35-40 percig sütjük.
Frissen kivéve a sütőből nagyon puha, habos krémes, másnapra már picit tömörebb, de akkor jobban kijön a túró íze. Bármilyen gyümölcslekvárral isteni desszert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése