Hozzávalók:
(18 cm-es formához)
Alaphoz:
20 dkg gm keksz (magam szoktam sütni így)
10 dkg vaj
Krémhez:
2 db közepes citrom
2 cs. Zselatin fix
40 dkg félzsíros túró
3 dl habtejszín
15 dkg cukor
1 db citrom a dekoráláshoz
Elkészítés:
- A kekszet egy zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük, vagy ledaráljuk
- a vajat felolvasztjuk és a kekszmorzsához keverjük
- egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk majd bedugjuk a fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet (kb 20-25 perc)
- a habot felverjük
- egy másik tálban összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is.
- az egészet a kekszes alap tetejére öntjük
- legalább 3 órára hűtőbe tesszük
- közvetlen tálalás előtt vegyük csak ki és díszítsük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése